Allerzielen Special

Allerzielen Special

Allerzielen is een mooie en al oude traditie waarin geliefden die zijn gestorven herdacht worden. Tegelijk is het een mooi moment om vrede, rust en licht te vinden in jezelf.

Zingen helpt daar enorm bij. Ik heb in de afgelopen 20 jaar vaak in deze tijd een Requiem of ander mooi muziekstuk mogen zingen waarin geliefden herdacht werden maar waar voor jezelf ook zo’n enorme rust en vrede vanuit gaat. Iets wat we in deze roerige tijd goed kunnen gebruiken. Rust en vrede in ons hoofd, licht in ons hart, levenskracht in ons hele wezen.

Aanmelden

Het is enorm bijzonder wat de kracht van zingen ook in het helingsproces, het loslaten van verdriet en gemis doet. Verdriet maken we allemaal mee in ons leven. Loslaten is een kunst die we allemaal willen leren verstaan. Dat hoeft niet alleen en direct met sterven te maken hebben. Dat gebeurt in allerlei fasen van het leven.

Het mooie is wel dat als je loslaat en durft los te laten dat er andere vensters, deuren opengaan die een nieuw pad wijzen, vaak een lichter pad!
En daarom gedenken we dankbaar wat we los hebben gelaten en zingen we voor vrede, voor rust, licht en liefde en voor levenskracht. Zo vinden en voelen we de kern van het leven, van ons zelf. De wereld om ons heen en wij zelf worden hier mooier en lichter van!

Allerzielen 2021

 

Een mooie tekst uit een lied wat we zingen met Allerzielen is:


‘Zing, zodat ik me getroost voel,

zing zodat ik me thuis voel,

zing, zodat ik me een vriend voel,

zing, zodat ik een lied in mijn hart hoor.’

Zing voor vrede in deze wereld.

Zing voor vrede en vreugde in je hart!

 

 

Afgelopen anderhalf jaar kreeg ik van deelnemers aan Samen online Zingen regelmatig berichten in verband met het overlijden van een partner, familielid, vriend of mede-koorlid. 

Wat ik vaak las:

‘Het zingen hielp me door deze moeilijke periode heen.’

‘Ik kon mijn verdriet voelen en uiten.’
‘Soms kon ik niet zingen, maar dan luisterde ik alleen maar en dat werkte helend voor mij.’

‘Als ik zing, dan laat ik mijn verdriet stromen en voel ik me weer opgelucht en lichter.’

En laatst nog:
‘Ik heb veel gezongen voor mijn man. Dat waren vredige, laatste momenten samen.'

Wat ontroerend mooi en wat ontzettend moedig! In de laatste momenten van iemands leven geef je het mooiste wat je hebt, je lied! Geweldig is dat.

Met de Allerzielen-special op 30 oktober ga ik prachtige liederen met je zingen, in allerlei stijlen en talen, zoals je gewend bent bij Samen online Zingen. En dit doen we samen met de stemmen van het jeugdkoor Viva la Musica uit Meppel en Zuidwolde o.l.v. Ceciel van de Zee. Stemmen die klinken als engelen, zeker in de prachtige Grote kerk van Steenwijk.

En last but not least, Bert van den Brink, die zo geweldig heeft gespeeld bij de Zomerspecial, is er ook weer bij. Hij zal met zijn improvisatietalent de mooiste tonen en kleuren tevoorschijn toveren uit de vleugel.

 

Allerzielen 2021 Bert

Dus meld je aan en zing mee met de Allerzielen-special van Samen online Zingen.

Aanmelden

Datum: 30 oktober 19.30 uur

Locatie: Grote Kerk van Steenwijk 

Uitvoering: Online (lekker thuis kijken, dus zonder live publiek)

Medewerkers:

  • Jeugdkoor Viva la Musica olv Ceciel van der Zee
  • Bert van den Brink – vleugel
  • Bert van de Wetering – bas/bariton