Gratis video's Samen online Zingen

Gratis video's Samen online Zingen

Hey, heel gaaf dat je er bent, wij gaan heerlijk Samen online Zingen!

Ik heb een heel aantal gratis video's voor je:

- warming up
- 4 zangoefeningen
- 5 liederen
- 1 meditatie

De video's zijn afkomstig uit de livestreams van Samen online Zingen die ik vaak op zaterdagmorgen heb gedaan en nu nog steeds 1x per maand doe.

Heel veel plezier en zing lekker!

Warming up
Voordat je gaat zingen is het goed om eerst een warming up te doen. Denk maar aan een sporter. Voor een optimale sportprestatie begin je met een goede warming up. Bij zingen is dat precies hetzelfde.

In de eerste video krijg je een warming up voor je lichaam en je stem. Door deze warming up maak je je lichaam wakker en laat je de adem en energie stromen. Het zingen gaat dan al veel meer vanzelf. Durf ook de klanken die ik maak mee te doen, het geeft je direct meer vrijheid!

 

 

Zangoefeningen
Nu je lichaam is opgewarmd, de adem stroomt en jij klank durft te maken gaan we een paar zangoefeningen doen om je stem verder op te warmen. Hoog en laag, alles komt voorbij en je krijgt goede zangtips.

Tuurlijk moet je het melodietje van de zangoefening even leren, maar denk verder niet teveel na, want dan beland je met je aandacht in je hoofd in plaats van in je lichaam. Wil het dus niet te goed doen, zingen is experimenteren en creëren. Daarvoor is het belangrijk dat je het resultaat eerst loslaat, dat komt vanzelf ;-) Durf het dus ook lekker fout te doen!

 

 

 

 

 

Heerlijk zingen van liederen
Na de warming up en zangoefeningen is het hoog tijd om liederen te gaan zingen. Ik heb een aantal liederen in verschillende stijlen voor je klaar gezet. Omdat het er in eerste instantie om gaat dat je lekker kunt zingen, zijn de liederen niet al te moeilijk. Behalve Lascia ch'io pianga. Vooral omdat het in het italiaans is, kan het wat tijd kosten om tekst en melodie onder de knie te krijgen. Neem de tijd daarvoor. Ook hierbij geldt: niet alles hoeft in 1 keer goed, het gaat erom dat je ervan geniet om te zingen en jouw unieke stemgeluid gaat ontdekken.

Een paar kleine tips:
- je kunt de tekst eerst weglaten en de melodie eerst leren op noe of naa of op welke tekst of vocaal (klinker) je maar fijn vindt.
- Spreek de tekst een paar keer door een regel te luisteren, de video op stop te zetten, de tekst na te spreken en dit evt. te herhalen.

Ik hoop dat je de vrijheid en kracht van het zingen mag ontdekken en dat je je laat verleiden om meer te gaan zingen!

De bladmuziek zie je in beeld, maar kun je ook hier downloaden:
Als je op de pijltjes rechtsonderin het videoscherm klikt wordt je het videoscherm groter en kun je de bladmuziek beter lezen.

- I like the flowers (qoudlibet)

- Danny boy - laag

- Danny boy - hoog

- De zee

- Lascia ch'io pianga - laag

- Lascia ch'io pianga - hoog

- Morning has broken

  

 

 

 

Heb je heerlijk gezongen? Tot slot heb ik als bonus nog een fijne meditatie voor je. Door deze meditatie/ademoefening kom je nog meer in verbinding met je adem en lichaam en dat heeft een positief effect op je zingen.

Tip: zing na de meditatie nog eens één of meerdere liederen en voel het verschil!

 

Hoe was het om te doen?
Word je er blij en gelukkig van?
Voel je al die geluksstofjes door je lichaam stromen?
Of komen er van allerlei emoties los?
Alles is goed. Zingen werkt op veel manieren positief aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid en geluk!

Ik wil je van harte uitnodigen om eens mee te zingen met een livestream van Samen online Zingen. Samen met vele andere zangers vanover de hele wereld ziing je vanuit huis met mij mee. Doordat we op hetzelfde moment online samen zingen geeft dat een heel bijzondere gevoel van verbinding!

Niemand hoort je, maar jij gaat hierdoor je stem ontwikkelen en veel plezier krijgen in je zingen. Daarnaast brengt zingen je in je kracht en heeft het een positief en helend effect op je fysieke en mentale gezondheid. Door te zingen bouw je aan je persoonlijke ontwikkeling!

Info en aanmelden kan op: www.zingalsvanzelf.nl/evenementen

Heb je de smaak te pakken en wil je graag meer zingen, je stem verder ontwikkelen met goede zangoefeningen? Dan heb ik een mooie online training voor je:

Zingend door de Seizoenen

meer info