fbpx

Gratis video's
Samen online Zingen

Hoi! Heel gaaf dat je er bent,
want wij gaan heerlijk samen zingen!

En daarvoor heb ik een aantal gratis video’s voor je:

– energizer voor lichaam, adem en stem
– 2 stemoefeningen
– 2 liederen
– 1 adem/meditatieoefening met je stem

Heel veel plezier en zing lekker!

Energizer
Voordat je gaat zingen is het fijn om eerst een energizer te doen. Denk maar aan een sporter. Voor een optimale sportprestatie begin je met een goede warming up. Bij zingen is dat precies hetzelfde.

Je lichaam is namelijk je instrument. En als de energie en adem lekker door je hele lichaam stroomt, dan zit je direct lekkerder in je vel en voel je je vrijer. En daar heb je direct voordeel van in je zingen. Durf ook de klanken die ik maak mee te doen, het geeft je direct meer vrijheid en gemak in je zingen!

 

Stemoefeningen
Nu je lichaam is opgewarmd, de adem stroomt en jij klank durft te maken gaan we een paar stemoefeningen doen om je stem verder op te warmen. Hoog en laag, alles komt voorbij en je krijgt goede zangtips.

Tuurlijk moet je het melodietje van de oefening even leren, maar denk verder niet teveel na, want dan beland je met je aandacht in je hoofd in plaats van in je lichaam. Wil het dus niet te goed doen. Ik zeg altijd: zingen is experimenteren en creëren. Daarvoor is het belangrijk dat je het resultaat eerst loslaat, dat komt vanzelf!
Durf het dus ook lekker fout te doen 😉

 

Heerlijk zingen van liederen
Na de warming up en zangoefeningen is het hoog tijd om liederen te gaan zingen. Ik heb 2 prachtige liederen voor je: True colors en Herinnering.

De melodie en tekst is goed te doen. Als je ze een paar keer oefent zing je zeker voor een groot gedeelte zo mee. Het leuke met liederen die je best snel mee kunt zingen, dat je ook sneller geniet van het zingen omdat je je er lekker aan over kunt geven.

Een paar kleine tips:
– je kunt de tekst eerst weglaten en de melodie eerst leren op noe of naa of op welke tekst of vocaal (klinker) je maar fijn vindt. Of je neuriet mee op mmmmmm….. lekker!
– Spreek de tekst een paar keer door een regel te luisteren, de video op stop te zetten, de tekst na te spreken en dit evt. te herhalen.

Ik hoop dat je de vrijheid en kracht van het zingen mag ontdekken en dat je je laat verleiden om meer te gaan zingen!

De bladmuziek zie je in beeld. Als je op de pijltjes rechtsonderin het videoscherm klikt wordt je het videoscherm groter en kun je de bladmuziek beter lezen.

 

Heb je heerlijk gezongen? Tot slot heb ik als bonus nog een fijne adem en meditatieoefening voor je waarbij je ook de kracht van je stem gaat gebruiken.

Door deze meditatie/ademoefening kom je nog meer in verbinding met je adem en lichaam en breng je een positieve intentie in al je cellen. Dat is wat je met je stem kunt en dat goud hangt gewoon in jouw keel!

Tip: als je zin hebt kun je na de meditatie de liederen nog één of meerdere keren zingen!

 

Hoe was het om te doen?
Word je er blij en gelukkig van?
Voel je al die geluksstofjes door je lichaam stromen?
Of komen er van allerlei emoties los?
Alles is goed. Zingen werkt op veel manieren positief aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid en geluk!

Ik wil je van harte uitnodigen om een maand mee te zingen met Samen online Zingen. Samen met vele andere zangers vanover de hele wereld zing je op zaterdagmorgen vanuit huis met mij mee.

Doordat je op hetzelfde moment samen met al die andere enthousiaste zangers zingt geeft dat een heel bijzondere gevoel van verbinding, ook online!

Dit heb ik ontdekt in de tijd van de pandemie toen ik met meer dan 35.000 mensen wereldwijd online heb gezongen! Voor veel mensen het beste moment van de week.

Oh en kun je niet op zaterdagmorgen? Geen probleem je kunt de stream die op zaterdagmorgen live is, de hele week erna nog terugluisteren en lekker meezingen!

In 90 minuten krijg je net als hier
– een warming up
– direct toepasbare stemoefeningen 
– een heel gevarieerd repertoire aan liederen (9 liederen per keer)
– een ontspannende meditatie of ademoefening waarbij je ook je stem gebruikt

Na 90 minuten voel je het geluk van zingen in heel je lichaam, geest en ziel!

Meld je aan en beleef een maand
vol geluk met Samen online Zingen.

En dit voor maar 10 euro!