Image

Alles over de stream van de Johannes Passie

Belangrijke informatie over de livestream

Hoe kan ik de livestream volgen?

Je kunt de livestream volgen door je aan te melden. Dit is gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd.


Hoe laat is de livestream?

De livestream is vrijdag 2 april vanaf 20.00uur


Wat heb ik nodig om de livestream te bekijken?

  • Je hebt je ingeschreven voor de livestream. In de bevestigingsmail vind je een link naar de livestream.
  • Een smartphone, tablet of computer om de stream te kunnen volgen.

Kan ik deze ook streamen naar mijn tv?

De beste beleving van de Passie gaat via de televisie. Er zijn verschillende opties om dit te doen:

1. Met een HDMI-kabel

Sluit de HDMI-kabel aan op de uitgang van je computer en op de HDMI-ingang van je TV. Selecteer bij de beeldinstellingen van je besturingssysteem de TV als output. Ze de TV aan en kies de gebruikte HDMI-ingang van je TV als input. Daarna zal je TV meteen het beeld én geluid van je computer weergeven. Ga vervolgens via je computer naar de stream.


2. Via Airplay (AppleTV)

Vanaf een Iphone of Ipad
Verbind jouw Apple Iphone of Ipad met hetzelfde WIFI-netwerk als jouw Apple-TV of Airplay 2-compatibele smart TV. Ga op je Iphone of Ipad naar de stream, tik op het airplay icoon in de videoplayer en kies het apparaat waarop jij wilt kijken.


Vanaf een Mac
Verbind jouw Mac met hetzelfde WIFI-netwerk als jouw Apple-TV of Airplay 2-compatibele smart-TV. Ga op je Mac naar de stream en klik in de videoplayer op het Airplay icoon. Kies het appartaat waarop jij wilt kijken.3. Via ChromeCast

Via je Chrome Browser (Desktop of laptop)
Open Chrome op je computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op meer en vervolgens op casten. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de stream wilt bekijken. Als je de Chromecast al gebruikt, vervangt de content wat er op dat moment wordt weergegeven op de TV
.


Jouw computerscherm casten
Je kunt jouw volledige computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chromebooks. Open hiervoor Chrome op jouw computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op meer en vervolgens op casten. Klik bovenaan naast 'Casten naar' op de pijl-omlaag en kies voor bureaublad casten. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de stream wilt bekijken.


Jouw volledige Android-scherm casten
Zorg ervoor dat jouw mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als het Chromecast-apparaat. Op de Google Home-app. Tik op het apparaat waarnaar je het scherm wilt casten. Tik op 'mijn scherm casten' en vervolgens op 'scherm casten'.


Is er ondertiteling beschikbaar?

We hebben ervoor gekozen om het evangelie van Johannes te ondertitelen in het Nederlands. Het evangelie hoor je in de delen waarin de evangelist, Christus, Petrus, Pilatus en nog een paar kleine rollen zingen. Ook veel koordelen zijn onderdeel van het verhaal. De koralen en de aria's niet, die hebben we niet vertaald, daar vertelt de muziek zelf het verhaal. Mocht je een complete vertaling bij de hand willen hebben dan kun je die vinden op: 

Vertaling Johannes Passion - Ria van Hengel

Icon