Zing als vanzelf

Kerst met Bach

Online zangtraining

Kerst gaat over het feest van licht. En vooral: het licht in jezelf aanwakkeren. De muziek van Johann Sebastian Bach is daar uitermate geschikt voor. In aanloop naar kerst gaan we dan ook aan de slag met zijn Weihnachtsoratorium in de online zangtraining ‘Zingend naar Kerst’. Met de mogelijkheid dit mee te zingen vanuit huis, tijdens de livestream van het avondprogramma ‘Kerst met Bach’ op 23 december.

Zingend naar kerst

De online zangtraining ‘Zingend naar Kerst’ is een individuele training waarbij jij 9 koralen uit cantate (=zangstuk) 1,2,3 en 5 van het prachtige Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach leert zingen in je eigen stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas). Je oefent met vier professionele zangers en kunt zo thuis al vierstemmig zingen. De training bestaat uit vijf online lessen van een uur tot anderhalf uur. Zo studeer je elke week zelf twee koralen in. Ook geeft Bert een live masterclass in december.

Kerst met Bach

Ik had niet verwacht dat ik Bach zou zingen, ik was er helemaal niet bekend mee.

—Bianca

Ik zit op een popkoor. Ik heb met Pasen ook meegedaan met de Johannes Passie van Bach. Nooit gedacht dat ik het kon. Maar het lukte! En het was geweldig!

—Hannie

Door de koralen te oefenen heb toen pas echt mijn stem ontdekt. Ik zing pas een kleine 2 jaar.

—Mieke

Zo werkt het

In deze online training leert zangcoach Bert jou als deelnemer hoe je:

vaardigheden in het zingen ontwikkelt;

jouw instrument, je lichaam, beter leert kennen en voelen;

lef ontwikkelt om je klank, emotie en adem te laten stromen;

echt kunt genieten van je eigen, unieke klank.

Met heel veel mensen over de hele wereld Kerst samen vieren! Dat is pas verbinding

—Eugenie

Zo fijn, wij kunnen nog niet zingen met ons koor met kerst, dus ik doe mee met dit mooie project. En voor iedereen die aarzelt: ik ben echt niet zo zeker over mijzelf, maar het gaat prima!

—Jolanda

Aan de slag

(Live)stream Weihnachtsoratorium
Prijs 75,-

Online zangtraining

Start: je kan direct starten

Neem deel aan de unieke online training ‘Zingend naar Kerst’.

Je studeert individueel 9 koralen de koralen uit cantate 1, 2, 3 en 5 van het Weihnachtsoratorium van Bach in, in jouw eigen stemsoort.
Zo zing je mee in het grote online kerstkoor tijdens de livestream op 23 december.

Als bonus krijg je nog een live masterclass van Bert.

Zing mee

Muzikale verbinding

Naast een professioneel orkest zingen maar liefst acht professionele zangers en zangeressen met je mee tijdens ‘Kerst met Bach’. In deze serie blogs lees je van drie zangers wat hun kijk op dit prachtige muziekstuk is, en wat ‘verbinding door zang’ voor hen betekent.

Het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach

Al sinds jaar en dag wordt het Weihnachtsoratorium rond kerst uitgevoerd door menig koor en orkest. Dit meesterwerk schreef Bach in 1735 voor kerkdiensten gedurende de periode tussen Kerstmis en Driekoningen. Het stuk bestaat uit zes delen: cantates. In de eerste drie delen worden de geboorte van Jezus, de aankondiging aan de herders en de aanbidding van de herders bezongen. Het vierde deel behelst Nieuwsjaarsdag en deel vijf en zes beschrijven de reis en aanbidding van de Drie Wijzen.

Vragen

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina of bekijken van de video nog vragen? Dan kan je terecht bij de FAQ, of neem contact op met Bert.