Zing als vanzelf

Passie met Bach

Bestel

 

Bachs muziek zal je ontroeren en verwarmen

Het woord passie, dat van het Latijnse woord 'pati' is afgeleid, gaat zowel over pijn als over plezier. Als je ergens passie voor hebt, dan heb je daar een intens verlangen of enthousiasme voor. Bijvoorbeeld voor zingen :-). Passie gaat ook over lijden. De muziek van Bach laat deze beide betekenissen op zo’n fantastische manier horen, dat je meegevoerd wordt.

Bach ontroert je, het heelt pijn, het is troostrijke, hartverwarmende muziek. En tegelijk is het muziek vol vreugde. De muziek danst, verlicht en is vol liefde, compassie! In de Johannes Passion van Bach kan ieder mens zich herkennen: het gaat over lijden en overwinning, wreedheid en compassie, verraad en trouw, pijn en verlichting, heling. En vooral ook over liefde, licht, en leven!

 

 

In de online training 'Zingend naar Pasen' ga je 10 koralen leren uit de Johannes Passion en je gaat dit oefenen met professionele topsolisten. 

Een koraal heeft 4 partijen:
- een hoge vrouwenstem: de sopraan
- een lage vrouwenstem: de alt
- een hoge mannenstem: de tenor
- een lage mannenstem: de bas

Soms zingt een man ook op de vrouwenstemhoogte van de alt en soms zingt een vrouw de tenor of baspartij. Dat kan allemaal in Passie met Bach! Je kiest welke partij het beste bij je past en leert jouw zangpartij samen met een professionel zanger die de partij met je meezingt als je oefent.

Nadat je alle 10 koralen hebt geleerd kun je op Stille Zaterdag, 8 april, heerlijk meezingen als de gehele Johannes Passion van J.S. Bach online bij jou in de huiskamer wordt uitgevoerd.

Heerlijk voor al die zangers die deze muziek al eerder in hun hart hebben gesloten en heel graag zingen. Maar......ook een geweldige kans als je nog niet eerder hebt meegezongen met de muziek van Bach. De delen die je gaat leren, zijn de koralen en dat zijn makkelijkste delen van de Johannes Passion.

In mijn leven heb ik een paar honderd passionen gezongen afgelopen 20 jaar en ik vind de koralen altijd de meest mooie momenten tijdens deze concerten. Alles komt dan in een soort van rust, een heel bijzondere harmonie. Dit ga je ervaren als je deze prachtige koralen met jouw stem gaat beleven.

Tijdens Passie met Bach kun je dus heel laagdrempelig deze geweldige muziek ontdekken! En je kunt het namelijk net als bij mijn andere trainingen, lekker veilig thuis doen, op elk moment van de week dat het jou uitkomt. Maar ook kun je als je de muziek al goed kent juist je stem en zangtechniek goed verder ontwikkelen.

Met jezelf mooie momenten creëren en heerlijk zingen en met jouw unieke stem genieten van die mooie muziek van Bach.


Bach's muziek geeft zoveel warmte, troost, ontroering, maar ook swingt de muziek enorm en geeft het heel veel positieve energie.

 

 

Wat zeggen anderen?

Ik zit op een popkoor. Ik heb vorig jaar met Pasen ook meegedaan met de Johannes Passie van Bach. Nooit gedacht dat ik het kon. Maar het lukte! En het was geweldig! - Hannie

Zo gaaf, ik ben steeds schor, alleen maar van praten (long Covid) en nu kan ik gewoon zingen op deze manier. Dank! - Gijs

Het voelt vrijer en ik heb veel meer adem en ademsteun. Ook kan ik de adem beter sturen en de klank geven die ik me voorstel. Het voelt flexibel in mijn lichaam en ik ervaar veel joy! - Erica


Door de koralen te oefenen heb toen pas echt mijn stem ontdekt. Ik zing pas een kleine 2 jaar. - Mieke

Ik ben meer dan 8 jaar lang diep vernederd door mijn toenmalige partner. Na de scheiding ben ik gaan zingen in een koor en daar is de genezing begonnen. En toen Bert online ging zingen kon ik mijn geluk niet op. Stukje bij beetje ben ik de mens geworden die ik wil zijn. Ik ben in balans en voel energie en geluk die ik vervolgens uitstraal naar mijn geliefden. Zingen heelt echt. Ik ben het levende voorbeeld. - Mirjam

Ik leer veel van Bert tijdens de trainingen en vind het prettig dit vanuit huis mee te kunnen doen. - Henk

Door het online zingen met Bert is er een wereld voor me open gegaan. Wat er gebeurt in je lichaam bij het zingen, alle technieken die je ons leert en de prachtige emotionele lagen. Zo fascinerend en echt heel goed voor mijn klachten. De lessen van Bert waren standaard mijn beste moment van de week. - Angela


Zingen is helend en…de klank en beheersing van mijn stem gaan echt vooruit! - Karelien

 

Zo werkt het

In deze online training leert zangcoach Bert jou als deelnemer hoe je:
-
vaardigheden in het zingen ontwikkelt;
-
jouw instrument, je lichaam, beter leert kennen en voelen;
-
lef ontwikkelt om je klank, emotie en adem te laten stromen;
-
echt kunt genieten van je eigen, unieke klank.

Elke les bestaat uit een video met:

 • een heerlijke warming up voor lichaam en stem
 • uitleg over het koraal
 • aanleren van jouw partij in het koraal (sopraan=melodie, alt, tenor of bas)
 • jouw partij meezingen met een professional die dezelfde stem zingt
 • jouw partij meezingen met een professioneel kwartet zangers
 • Goede en direct toepasbare tips voor je zangtechniek.

Wat krijg je?

Voor de prijs van normaal nog geen twee zanglessen krijg je:

 • Een prachtige online training waarin je in 10 koralen uit de Johannes Passion leert en die op Stille Zaterdag 8 april heerlijk mee kunt zingen tijdens het online concert van de gehele Johannes Passion. 
 • de mogelijkheid om vanuit je vertrouwde omgeving thuis heerlijk in je eigen tijd en tempo je stem te ontwikkelen. Het lef om te zingen, de vaardigheden die je nodig hebt om vrij te zingen en het vertrouwen om je stem voluit te laten klinken. Heerlijk genieten van Bach's prachtige muziek en jouw unieke stem! 
 • 6 maanden lang de gelegenheid om het materiaal te gebruiken. 

 

Wat krijg je er nog gratis bij?

- Online Johannes Passion (exclusief voor deelnemers aan dit project): 

Je hebt nu de unieke kans om deel te zijn van een hele bijzondere opname die is ontstaan tijdens de pandemie en waarin duizenden zangers vanuit huis meezongen met de koralen van Bach. Een deel van hen is in beeld te zien
Het is een professionele uitvoering van de Johannes Passion door de zangers van het Nederlands Bach Consort met als artistiek leider: Sytse Buwalda. Bert zelf zingt hier ook in mee en neemt als solist oa de partij van Christus voor zijn rekening. Ze worden begeleid door de fantastische instrumentalisten van Combattimento. Al deze professionals houden met heel hun hart van de muziek van Bach en brengen dit graag bij jou in de huiskamer.

Op Stille Zaterdag 8 april kun je om 20 uur samen met alle andere deelnemers van Passie met Bach meezingen, vanuit je eigen concertzaal thuis, met de prachtige Johannes Passion van Bach die dan helemaal zal klinken! Een onvergetelijke ervaring.

- Live Masterclass en Q&A door Bert op 14 maart
Bert gaat je dan meenemen naar de rijkdom van de prachtige koralen uit de Johannes Passion. Hij zal met zijn 20 jaar aan ervaring in de passies van Bach je nog meer in de beleving brengen van de bijzondere uitdrukking van de muziek. 


- opname van een Masterclass: 
je krijgt de opname van een masterclass die ik eerder heb gegeven over de koralen uit de Johannes Passion.

 

De waarde van Passie met Bach is:

- 5 videolessen + 1 bonus les om de 10 koralen te leren zingen: waarde 111 euro

- Meezingen vanuit huis met de Online Johannes Passion: waarde 35 euro

- Masterclass van Bert op 14 maart: waarde 22 euro

- opname masterclasses: waarde 11 euro

 

Totale waarde: 179 euro

 

Nu éénmalig dit hele pakket voor 75 euro!

 

Meld je aan, pak deze uitdaging, het is een éénmalige kans!

Na aanmelding kun je direct van start

 

Zing je passie!

 

 

 

Bestel
...
Bert van de Wetering
Deel:
 • ...
 • ...
 • ...

Zeer enthousiasmerende training
Een stimulans om meer mee te gaan doen.

Piet

Ik heb leren ervaren dat zingen ook moeiteloos kan en daar heb ik plezier in!

Andere online trainingen

Meer aanbod