Heel licht

Heel-Licht

Beleef een kerstmaand vol JOY!

Heel-Licht

Beleef een kerstmaand vol JOY!

Kerst, het feest van licht in donkere dagen.
Het feest van mooie muziek en prachtige kerstliederen.

Binnen steken we kaarsjes aan.
Buiten hangen we lichtjes op.

We verlangen naar licht in deze dagen.

In de wereld om je heen voelt het niet altijd zo licht. Er is onzekerheid, onrust en oorlog in de wereld en veel mensen ervaren eenzaamheid, verdeeldheid en angst. Misschien ben jij ook juist op zoek naar verbinding, licht en blijdschap.

En weet je wat nu zo mooi is?

Ik heb ontdekt dat elk mens een krachtig instrument heeft om het licht van binnen aan te wakkeren. En dat instrument is jouw unieke stem.

In de afgelopen jaren, juist in de donkere periodes, heb ik bij duizenden mensen gezien dat zingen licht en gelukkig maakt.

Dit geluk gun ik ook jou!

Daarom heb ik het prachtige online programma 'Heel-Licht' gemaakt waarin ik je 4 weken lang meeneem naar het licht en geluk in jezelf. In de 4 weken voor Kerst leer ik je hoe je met jouw unieke stem dit geluk en licht in jezelf tevoorschijn zingt. Dan wordt het 'Heel-Licht' in jouw leven en verlicht jij ook het leven van de mensen om je heen.

Heel Licht

Als je 'Heel-Licht' volgt, ga je ontdekken hoe je:

 • de magie van zingen kunt inzetten voor een gelukkig leven.
 • gelukkig wordt van jouw eigen stem zonder dat je daar persé goed voor hoeft te kunnen zingen.
 • met zingen geluksstofjes aanmaakt en lekker in je vel komt.
 • uit je hoofd gaat en in je lichaamsgevoel komt om zo te ervaren wat ademstroom en ademsteun is.
 • een positieve verbinding met jezelf en je omgeving maakt.
 • zelf jouw energie kunt laten stromen en meer energie creëert.
 • jezelf vult met liefde, kracht en zelfvertrouwen.
 • met eenvoudige maar zeer effectieve tools fysieke en mentale spanning los kunt laten.
 • de kracht van je stem (opnieuw) leert gebruiken ook als je lange tijd niet of nog nooit hebt gezongen.
 • kunt genieten van je eigen stem en je vrij voelt in je zingen zodat je met meer gemak hoog of juist laag kunt zingen zonder stemproblemen.
 • negativiteit geen grip op jou laat krijgen en innerlijke rust kunt vinden door te gaan zingen.
 • met zingen dagelijkse gewoontes creëert om jezelf positief, gelukkig en krachtig te voelen.
 • last but not least dankzij mijn zangtechnieken met gemak en de juiste vaardigheden kunt zingen.
Heel Licht

Want je wordt sterker, positiever en lichter als je dat deel van jezelf tot expressie kunt brengen waar je echt helemaal JEZELF kunt zijn. Jouw unieke stem!

Zo word je heel licht en weet je als het (even) donker wordt hoe je het licht weer tevoorschijn kunt zingen!

Dit verandert je leven.

Dit is de kracht van zingen!

Met Heel-Licht gun ik je een kerstmaand waarin je je nog nooit zo gelukkig hebt gevoeld!

Want ik geloof dat deze wereld behoefte heeft aan plezier, geluk, licht en verbinding. De wereld heeft mensen nodig die lichten aansteken.

Het licht breekt door als jij gaat zingen!

 • de mooiste kerstliederen die jij met bezieling gaat zingen
 • heerlijke oefeningen (energiegevers) voor lichaam, adem en stem waarmee je blokkades in je lichaam opheft
 • verdiepende meditaties die je dieper in dit geluk brengen
 • inspirerende opdrachten waarmee jij met veel lef leert zingen
 • en last but not least: mijn beste oefeningen voor je zangtechniek, zodat je vaardig wordt in je zingen.

Wat krijg je?

Vanaf maandag 27 november krijg je een maand lang, 6 dagen per week, een lichtpuntje (in video) van maximaal 15 minuten:

lichtpunt 1 Energieke start:
Op maandag een bruisende oefening voor je adem, lichaam en stem. Een oefening waarvan je spontaan zin krijgt om elke dag even te doen – omdat het je zo’n lekker warm en energieke gevoel geeft, omdat het je verbindt met jezelf en je mooie lichaam en omdat je je stem op een nieuwe manier leert kennen.

lichtpunt 2 Heerlijk kerstlied:
Samen met pianovirtuoos Bert van den Brink ga ik je op dinsdag een prachtig kerstlied aanleren. Het zijn liederen uit verschillende culturen, talen en stijlen in nieuwe bewerkingen van Bert & Bert. Liederen die de rest van de week in je hoofd en hart blijven zingen. In deze kerstmaand krijg jij de beschikking over een heerlijk gevarieerd kerstrepertoire.

lichtpunt 3 Magische meditatie:
Elke woensdag een heerlijke meditatie die je bij je innerlijke bron van geluk en licht brengt. Door elke week het contact met je innerlijk te verdiepen, kom je in een fijne verbinding met je instrument, je stem. Je zingen wordt lichter en krijgt glans. Dit straal je uit naar de mensen om je heen. Deze meditaties kan je elke dag van de week herhalen ook nog lang nadat kerst geweest is ;-).

lichtpunt 4 Verdiepende inspiratie:
Op donderdag krijg je inspiratie en verdieping in het verhaal achter het lied en ga je aan de slag met je zangtechniek. Hierdoor leer je met gemak en de juiste vaardigheden zingen en ga je alles dieper in je systeem verankeren. Je ontdekt de kracht van je stem en je gaat zingen vanuit de puntjes van je tenen.

lichtpunt 5 Bezielde improvisatie:
Je kunt het lied zingen maar nu ga je dit vanuit volledige vrijheid zingen. Je gaat ontdekken hoe je op de muziek van het lied jouw eigen melodieën, teksten en klanken kunt laten ontstaan. En het leuke is: dit kan iedereen, hier is geen ervaring voor nodig. Hier ervaar je hoe zielsgelukkig je wordt van zingen!

lichtpunt 6 Verlichtende verrassing:
Het laatste lichtpunt is een verrassend lichtpunt in de week die in het teken staat van het aansteken van je licht en het lichter maken van je omgeving. Met jouw stem verlicht je niet alleen je eigen leven, maar ook de levens van de mensen om je heen. De wereld heeft jouw unieke stemgeluid nodig. En daarom heb ik aan het einde van de week nog een verrassende opdracht waarmee je een boost geeft aan je zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Dat maakt licht!

Alle materiaal blijft LEVENSLANG beschikbaar voor je!

Wat nog meer?

23 December:
De GRANDE FINALE van 'Heel-Licht'

's Avonds op 23 December, als het buiten donker is en binnen alles heel mooi en sfeervol verlicht is, kun jij meezingen in het grote online kerstkoor. Om 20 uur start het online kerstconcert van 'Heel-Licht'.

Bert gaat samen met pianovirtuoos Bert van den Brink en de jonge zangeres Fenne Scholte, met haar bijzonder mooie zangstem, vanaf een unieke locatie een sfeervol online kerstconcert bij jou thuis brengen.

Zij zingen en spelen de mooiste kerstliederen, bekend en minder bekend, in allerlei talen en uit alle windstreken van de aarde. Natuurlijk kun je de liederen die je in de 4 weken ervoor hebt geleerd heerlijk meezingen, maar ze gaan je ook verrassen met prachtige solo's en andere kerstliederen die je uit volle borst mee kan zingen.

Een uniek online en sfeervol kerstconcert wat je thuis kunt beleven op jouw manier en met wie je maar wilt. Doe alsof je thuis bent 😉

Een wereldwijde verbinding in je zingen samen met mensen uit allerlei landen en culturen, licht voor heel de wereld!

Topartiesten vanuit de klassieke en lichte muziek brengen vanaf een unieke locatie prachtige kerstliederen bij jou thuis, zodat jij vleugels krijgt in je zingen. Met deze sterren voelt jouw zingen heel licht.

Alle bladmuziek wordt in beeld getoond

De opname van dit prachtige kerstconcert is levenslang beschikbaar voor je en kun je dus net zo vaak terugkijken als je wilt.

Ja, ik wil deze heerlijke kerstmaand.
......
......

Ook als je denkt:
"Nee joh, je wilt mij niet horen zingen."
"Ik kan helemaal niet zingen."
Of, vroeger zeiden ze al tegen me:
"Zing jij maar niet mee."

Heb het lef, stap over die drempel en ontdek (opnieuw) de kracht van jouw stem. Ik help je graag zodat je leert houden van je stem, want daar ligt jouw geluk!

Je hele wezen wordt gevuld met geluk! Met een glimlach op je gezicht en soms een traan op je wangen.

kerstmaand

Dit wordt echt een fantastische kerstmaand!

Beleef Heel-Licht de hele decembermaand thuis, in je eigen tijd, op je eigen manier en op de plek waar jij gelukkig wilt zijn! En vier op 23 december met ons het geluk van jouw zingen. Door samen te zingen met het grootste online kerstkoor van de wereld en topartiesten Fenne Scholte, Bert van den Brink en Bert van de Wetering.

Stel je eens voor wat dit voor jou en je omgeving gaat betekenen!

Omdat ik Heel-Licht voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken heb ik de prijs laag gehouden.
Eénmalig bied ik dit online programma aan, inclusief het online kerstconcert op 23 december

Van 97 voor slechts:
47
Ja, ik wil Heel-Licht!
Bonus

En nog een verrassing: 2 Masterclasses door Bert & Bert

Naast de lichtpunten die je 4 weken lang krijgt en het online kerstconcert op 23 december heb ik nog 2 mooie verrassingen voor je:

 1. In week 4 geef ik op maandag 18 december om 20 uur live een masterclass exclusief voor alle deelnemers van Heel-Licht. Want Samen kerstliederen Zingen, samen licht verspreiden geeft een hartverwarmende verbinding. Samen versterken we het licht in onze harten en het zielsgeluk tot in onze tenen.

 2. En in week 3 krijg je nog een opname van een hele bijzondere masterclass die ik samen met Bert van den Brink heb gegeven. Deze masterclass kun je ideaal gebruiken als generale repetitie voor het online kerstconcert van 23 december en je gaat genieten van de geweldige muzikale talenten van Bert en Bert. Als deze talenten hun krachten bundelen krijgt jouw zingen vleugels. Zo kun je op 23 december uit volle borst meezingen.

Wauw, ik wil deze magische kerstmaand beleven.
Artiesten

De muzikale artiesten

Bert van den Brink - Piano

Piano spelen is een kunst op zich. En stel je voor dat je niet kunt zien. Bert van de Brink in 1958 geboren in Geldrop, is een begenadigd (jazz)pianist en blind geboren. Hij begon met pianospelen als 5 jarig jongetje. Jaren later, in 1982, studeerde hij cum laude af als klassiek musicus aan het Utrechtse Conservatorium bij Herman Ulhorn.

Hoewel hij klassiek geschoold is, bleek zijn hart toch meer bij jazzmuziek te liggen. Deze speelstijl heeft Bert zichzelf aangeleerd. In 2007 won hij zelfs de VPRO/ Boy Edgar Prijs, een prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. Hij heeft het podium gedeeld met zowel nationale als internationale grootheden; Nat Adderley, Dee Dee Bridgewater, Cor Bakker en Louis van Dijk. En straks ook met ‘onze’ Bert.

Het is echt fantastisch dat Bert net als bij de Zomerspecial en Allerzielen ook dit live zangevent met ons mee wil vieren en we verheugen ons op zijn komst en geweldige pianospel.

Bert van de Wetering - Bas bariton

Ik ben zanger en zangcoach en heb met mijn bedrijf Zing als vanZelf de afgelopen jaren wereldwijd online duizenden mensen bereikt met mijn livestreams, zanglessen en producties. Met mijn aanpak breng ik mensen van amateur tot professional in de kracht van hun zingen en dus van zichzelf. Ik zing ook heel graag zelf tijdens mijn events, bij Samen online Zingen en samen met muzikale vrienden bij andere projecten. Ik word enorm blij als ik mensen in de persoonlijke kracht van hun zingen kan zetten.

Naast mijn grote passie voor zingen houd ik enorm veel van mijn vrouw, onze 4 zonen, van reizen, zwemmen, lezen, in de natuur zijn en me laten inspireren door mensen die openminded denken en zichzelf, anderen en de wereld mooier willen maken vanuit hun passie.

Fenne Scholte

Fenne Scholte (22 jaar) heeft erg veel podiumervaring. Zij heeft onder andere gespeeld op het ESNS Groningen, Fringe Festival Amsterdam, Grachtenfestival Amsterdam, Tivoli Vredenburg en aflevering geschoten met NTR voor het programma “New Generations” op NPO2 Extra. Met DEUXMILLE heeft ze Kunstbende 2018 Utrecht gewonnen en bij Battle of the Bands is zij tweede geworden in de Muziekgieterij, Maastricht. Daarnaast heeft ze met Bert v.d. Brink (duo), Prashant Samlal (oud winnaar CTA), Alex van der Spek (duo), FENNE (eigen project) gespeeld

Weten wat anderen zeggen over online zingen met Bert?

Ik vind in jouw lessen mijzelf weer terug. Heb heel wat leraren versleten die mij allemaal van mijn natuurlijke zangtechniek afhielpen. In jouw lessen heb ik de afgelopen jaren ervaren dat je naar je eigen lichaam moet leren luisteren en dat zingen uitademen is. Ik vind daarin mijn natuurtalent weer terug. Bedankt daarvoor.

—Marja

Wow wat heerlijk allemaal zeg. Zoveel variatie en ook weer heel leerzaam. En als slot een adembenemend mooi en sfeervol kerstconcert. Prachtig pianospel, heerlijke stemmen. Ik heb heerlijk gezonden en had echt een topmaand!

—Ingrid

Mijn leven heeft meer kleur gekregen door zingen en ik voel me lekker in mijn vel.

—Sara

De vreugde om te zingen, waar ik jarenlang geen tijd voor maakte, is teruggebracht.

—Hanneke

Na 2 operaties vanwege borstkanker had ik blijvend minder energie en zong ik niet veel meer. In 2021 begon ik met Bert samen online te zingen. Ik vond het leren van nieuwe liederen heerlijk, maar ik ontdekte ook onmiddellijk dat ik door de warming-up en het inzingen mijn lichaam beter ging voelen en dat mijn stem snel sterker werd en ruimer. Ik kreeg door veel meters te maken steeds beter door hoe ik kon “loslaten”.vEen half jaar later had ik zoveel vertrouwen in mijn stem EN in mijzelf dat ik het lied ‘Ich liebe dich’ heb gezongen bij mijn huwelijksinzegening. Ik heb mezelf verrast, dat ik zo uit mijn schulp durfde komen.

—Margriet

Ik ben meer dan 8 jaar lang diep vernederd door mijn toenmalige partner. Na de scheiding ben ik gaan zingen in een koor en daar is de genezing begonnen. En toen Bert online ging zingen kon ik mijn geluk niet op. Stukje bij beetje ben ik de mens geworden die ik wil zijn. Ik ben in balans en voel energie en geluk die ik vervolgens uitstraal naar mijn geliefden. Zingen heelt echt. Ik ben het levende voorbeeld.

—Mirjam

Genezen van astma ben ik niet, maar ik heb gemerkt dat sinds ik in 2021 ben begonnen te zingen bij Bert (en daardoor iedere dag ben gaan 'Zingen met Lef') ik totaal geen pufjes of andere medicatie meer hoef te gebruiken. Na het zingen komt het slijm vanzelf los, hoe meer ik zing hoe beter het gaat, en dat zonder medicatie!

—Baukje

Ik kan genieten van mijn eigen stem, ook al zing ik nog niet perfect. En ondanks het feit dat ik een perfectionist ben kan ik met de Zing als vanZelf Community heerlijk relaxed zingen. Dat geeft een weldadig gevoel van bevrijding!

—Erik

Misschien heb je nog vragen, dan beantwoord ik ze hier voor je.

Veel gestelde vragen

Heel Licht

10 antwoorden

Maandag 27 november. Elke week krijg je van maandag tot en met zaterdag een video van mij in de online training. Deze video zetten we de dag ervoor klaar en kun je op je gemak en in je eigen tijd volgen. Ook op een andere dag, want je hebt voor altijd toegang tot het materiaal.

Van maandag tot en met zaterdag krijg je 4 week lang een video van maximaal 15 minuten. Je bepaalt zelf of je er meer tijd aan wilt besteden, bijv. als je een lied, oefening of meditatie vaker wilt oefenen. Dit kan ook heel goed op een later moment omdat je levenslang toegang hebt tot al het materiaal.

Ja, iedereen kan meedoen en hier veel van leren en veel geluk door ervaren.

Het programma is heel eenvoudig en logisch opgebouwd. We leggen alles stap voor stap uit. En mocht je er echt niet uitkomen dan helpen we je graag. Stuur dan een mail naar info@zingalsvanzelf.nl

Ja, want ze zijn online. Als je een computer, laptop of telefoon hebt met internetverbinding kun je de lessen overal volgen. Je hebt levenslang toegang tot alle opnames.

Ja deze training is voor iedereen die door zingen een gelukkige en vrolijke decembermaand wil. Juist als je nog nooit hebt gezongen is het een cadeau voor jezelf als je je stem tot klinken brengt. De meeste liederen zijn eenvoudig en de liederen die wat meer vragen worden goed aangeleerd. En niemand hoeft je te horen 😉

Ja, zeker weten. We horen vaak dat mensen die trainingen volgen bij Zing als vanZelf hier gelukkiger, gezonder en meer heel van worden. De oefeningen die je krijgt kun je altijd aanpassen naar je eigen mogelijkheden en van zingen krijgt iedereen geluksstofjes!

Nee, de accountgegevens en de online training zijn strikt persoonlijk en mag je niet delen met anderen. Als je met meerderen vanuit één huishouden de online training wilt volgen, stuur ons een mail en we maken een leuke deal met je.

Dit is wel het leukste, maar je kunt de opnames ook op een later moment bekijken. Deze opnames blijven in de online training te staan. Je hebt hier levenslang toegang toe.

Ik ga je nog niet verklappen welke liederen het worden, maar we zingen prachtige bekende en onbekende kerstliederen in allerlei stijlen en talen. Van klassiek tot pop en alles er tussenin. Dit maakt het programma veelkleurig en hiermee kun je ook het hele kleurenpalet van jouw stem ontdekken!

Heb je je nog niet aangemeld? Klik hier.

Het is mijn droom dat Heel-Licht mensen wereldwijd met Kerst mag verbinden. Dat harten open gaan en de wereld door al deze zingende mensen licht en gelukkig is.
JOY TO THE WORLD!