Zing als vanzelf

Beleef Kerst met Bach opnieuw

Kerst gaat over het feest van licht. En vooral: het licht in jezelf aanwakkeren. De muziek van Johann Sebastian Bach is daar uitermate geschikt voor. Afgelopen 23 december hebben we een geweldig concert beleefd met duizenden mensen over heel de wereld.

Terugkijken livestream

Het mooie aan een concert via een livestream is dat je de kans hebt om het concert alsnog te (her)beleven. Daarom is het nu tot 6 januari 2022 terug te kijken. Op deze manier voel je alsnog de warmte, het licht en de verbinding die we met de muziek, met elkaar en met onszelf zijn aangegaan.

Klik hier om de livestream terug te kijken
Kerst met Bach

Kerst brengt voor mij altijd een speciaal gevoel, maar deze prachtige avond maakte dat gevoel juist in deze tijd nog zoveel sterker. Het was enorm bijzonder om op deze manier alsnog met elkaar te zingen en kerst te vieren.

—Mieke

Bert over het Weihnachtsoratorium

Kerst gaat over het feest van licht. En vooral: het licht in jezelf aanwakkeren. De muziek van Johan Sebastian Bach is daar uitermate geschikt voor. Het Weihnachtsoratorium van Bach is een zeer gelaagd muziekstuk. Het geeft kerst een enorme diepgang en het brengt je bij jezelf. Uitbundig, feestelijk, swingend – maar ook intiem en ontroerend. Het triggert vele emoties, dankzij menselijke thema’s als troost, vreugde, vrede, verwondering en veel liefde die het stuk bevat. Het is prachtig dat we dit stuk straks zullen brengen op een unieke kerstlocatie en dat heel Nederland kan meegenieten via de livestream.

Kerst met Bach

Dit concert en de mooie muziek hebben mij tot in het diepst van mijn hart geraakt. De hele sfeer, de solisten en natuurlijk Bert, het was briljant

—Klaas

Ik was zo teleurgesteld dat we wederom niet meer met ons koor konden zingen. Toch was het enorm fijn om op deze manier alsnog te zingen met alle anderen. Ik ben daar echt dankbaar voor.

—Janny

Muziek heelt, dat heeft ook deze avond weer laten zien. Ik ben Bert echt dankbaar voor al het zingen dat hij brengt

—Floor

Muzikale verbinding

Maar liefst acht professionele zangers en zangeressen begeleiden iedereen tijdens ‘Kerst met Bach’. In deze serie blogs lees je van drie zangers wat hun kijk op dit prachtige muziekstuk is, en wat ‘verbinding door zang’ voor hen betekent.

Muzikale verbinding - Kristen
blog

Muzikale verbinding - Kristen

“Bach heeft me verliefd laten worden op muziek” Kristen Witmer was nog maar 8 jaar toen ze een duet uit de Hohe Messe van Bach zong. “Ik vond dat toe...

Lees meer
Muzikale verbinding - Tobias
blog

Muzikale verbinding - Tobias

“De stukken van Bach zijn harmonisch altijd spannend” Muziek kreeg Tobias Segura Peralta met de paplepel ingegoten. Zowel zijn moeder als zijn oma wa...

Lees meer
Muzikale verbinding - Channa
blog

Muzikale verbinding - Channa

“In Bach zijn muziek zit voor mijn gevoel ook iets bovennatuurlijks” Channa Malkin zong als klein meisje al mee met de Spice Girls en gaf shows in de ...

Lees meer

Met heel veel mensen over de hele wereld Kerst samen vieren! Dat is pas verbinding

—Eugenie