Zing als vanzelf

Kerst met Bach

Kerst. Het feest van licht. Het feest van verbinding. Hét feest bij uitstek om samen te vieren. Om in verbinding te staan met elkaar. Nu we meer en meer voelen hoe we beperkt worden en de polarisering toeneemt, is het belangrijk om in verbinding te blijven. Met jezelf en elkaar, door te doen wat we het liefste doen: zingen. Dat is wat Zing als vanZelf je wil bieden in de maanden naar Kerst toe. Dit kan niet beter dan met het prachtige kerstmeesterwerk: het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Welkom bij ‘Kerst met Bach’. Vier je mee?

Als stemmen samenkomen...

Stel je eens voor: in de weken in aanloop naar kerst studeer je 9 koralen van het prachtige meesterwerk het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach in, in je eigen stemsoort. En mét jou vele anderen. En bedenk hoe het zou zijn als ál die stemmen tegelijk uit duizenden woonkamers klinken. Want hoe mooi is het als we die op 23 december samen laten komen tijdens het prachtige avondprogramma ‘Kerst met Bach’? Jij kan die avond volgen via een livestream, vanuit je eigen woonkamer, met je vrienden en familie om je heen. Om samen te komen, samen te zingen, samen die verbinding te maken.

We leven in een spannende tijd. Voor velen zijn veiligheid, gezondheid en vrijheid in het gedrang, terwijl dat onze belangrijkste waarden zijn. Wij willen die verbinding, veiligheid en vrijheid wel bieden door komende maanden een prachtige online zangtraining aan te bieden. Deze kun je veilig vanuit huis volgen en die loopt uit op het hoogtepunt met Kerst: de livestream van 23 december met het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.

Met de online zangtraining Zingend naar Kerst kan jij je klaarmaken voor deze kerst-klassieker, die je op die avond mee kan zingen vanuit je eigen huis. Meezingen met een professioneel orkest en professionele zangers, zoals Channa Malkin, Kristen Witmer en Tobias Segura Peralta, en ikzelf, Bert van de Wetering die vanuit de Jacobikerk in Utrecht verbinding leggen met jou, de zanger thuis.

Voor duizend zangers is het mogelijk om tijdens het volgen van de online training wekelijks een filmpje in te sturen van jouw partij van het koraal. Stel je eens voor wat dit voor je zingen gaat betekenen. Wanneer je dit aangaat, ontwikkel je ontzettend veel lef en vrijheid in je zingen. Je daagt jezelf enorm uit en bent vijf weken lang heerlijk en met goede focus aan de slag met de prachtige koralen uit het Weihnachtsoratorium. Een echte boost voor je zingen! En doordat wij die filmpjes in de livestream monteren, ben je zichtbaar en hoorbaar aanwezig op 23 december. Een prachtige verbinding tussen thuis en het podium in de kerk!

Stel je voor: het besef en het gevoel dat duizenden stemmen samenkomen en samen muziek maken over heel de wereld. Stel je eens voor hoe dat zal zijn. De euforie. Het kippenvel. De pure emotie. Dat komt binnen, raakt. Eén ding is zeker: magisch zal het zijn. Kerst met Bach. Vier jij mee?

Zo werkt het

In deze online training leert zangcoach Bert jou als deelnemer hoe je:

vaardigheden in het zingen ontwikkelt;

jouw instrument, je lichaam, beter leert kennen en voelen;

lef ontwikkelt om je klank, emotie en adem te laten stromen;

echt kunt genieten van je eigen, unieke klank.

Aan de slag

Online zangcursus (online deelname)
Prijs 75,-

Online zangtraining

+ insturen filmpje oneven koralen

Start: 15 november

Neem deel aan de unieke online training 'Zingend naar Kerst'. Je studeert individueel 9 koralen van het Weihnachtsoratorium van Bach in, in je eigen stemsoort.

Inclusief twee live masterclasses met Bert
Inclusief de mogelijkheid om filmpjes in te sturen van de even of oneven koralen, waardoor je ook zichtbaar en hoorbaar meezingt tijdens de livestream van 23 december.

Zing mee

Muzikale verbinding

Maar liefst acht professionele zangers en zangeressen begeleiden iedereen tijdens ‘Kerst met Bach’. In deze serie blogs lees je van drie zangers wat hun kijk op dit prachtige muziekstuk is, en wat ‘verbinding door zang’ voor hen betekent.

Muzikale verbinding - Kristen
blog

Muzikale verbinding - Kristen

“Bach heeft me verliefd laten worden op muziek” Kristen Witmer was nog maar 8 jaar toen ze een duet uit de Hohe Messe van Bach zong. “Ik vond dat toe...

Lees meer
Muzikale verbinding - Tobias
blog

Muzikale verbinding - Tobias

“De stukken van Bach zijn harmonisch altijd spannend” Muziek kreeg Tobias Segura Peralta met de paplepel ingegoten. Zowel zijn moeder als zijn oma wa...

Lees meer
Muzikale verbinding - Channa
blog

Muzikale verbinding - Channa

“In Bach zijn muziek zit voor mijn gevoel ook iets bovennatuurlijks” Channa Malkin zong als klein meisje al mee met de Spice Girls en gaf shows in de ...

Lees meer

Het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach

Al sinds jaar en dag wordt het Weihnachtsoratorium rond kerst uitgevoerd door menig koor en orkest. Dit meesterwerk schreef Bach in 1735 voor kerkdiensten gedurende de periode tussen Kerstmis en Driekoningen. Het stuk bestaat uit zes delen: cantates. In de eerste drie delen worden de geboorte van Jezus, de aankondiging aan de herders en de aanbidding van de herders bezongen. Het vierde deel behelst Nieuwsjaarsdag en deel vijf en zes beschrijven de reis en aanbidding van de Drie Wijzen.

Vragen

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina, of na het bekijken van de video nog vragen? Dan kan je terecht bij de veel gestelde vragen, of neem contact op met ons.

Blijf op de hoogte.

Zo nu en dan relevante updates.